SKADEKONTROL OG FORBEDRING FOR CANNABIS-PLANTER

Voksende cannabisplanter kan være en utrolig givende proces. Tilfredsheden med at se din afgrøde trives, mens du ved præcis, hvordan slutproduktet blev dyrket, er uden sidestykke. Men voksende planter kommer med sine udfordringer. Uanset om du dyrker en afgrøde indendørs inde i et telt eller udenfor i en havbund eller et drivhus, vil skadedyr mere end sandsynligt at angribe din produktion på et tidspunkt.

Mange ”livsformer” har en smag for cannabis. Der er talrige beslutninger der kan træffes, for at forhindre disse irriterende uindbudte gæster i at forfalde og udslette din afgrøde.

Nogle producenter vælger at bruge hårde syntetiske kemikalier som pesticider og fungicider for at holde planterne fri for skadedyr. Selvom disse kemiske agenser måske gør deres arbejde, forårsager de også stor skade for menneskers og miljøets sundhed.

Der findes mange organiske / biologiske kontrolmetoder, der er meget effektive. Ikke alene hjælper disse teknikker til at holde skadedyrene skadelige for din plante, nogle af dem kan endda bidrage til den generelle sundhed af planter og jord.

Companion plantning indebærer dyrkning af gavnlige plantearter tæt på din cannabis afgrøde. Companion planter arbejder på mange måder for at beskytte din cannabis mod insekter. Der er en enorm liste, du kan vælge imellem, hvor mange af dem tilbyder forskellige fordele og funktioner.

Flere companion plantearter arbejder for at afskrække skadedyr på grund af deres potente aromaer. For eksempel er basilikum kendt for at frastøde bladlus, asparges biller, myg, tomat hornworm møl og hvide fluer. På samme måde er den skarp karakter af citronmelisse i stand til at afskrække myg.

Companion planter giver stor fordel for den organiske cannabis gartner. Udover at holde skadedyr væk, kan mange af disse arter høstes som medicinske te og fødevarer. De holder også biodiversiteten høj og jordbunden i kontrol. Det kan være ret magisk at gå ud i din have og se din cannabisafgrøde vokser sammen med de smukke nuancer af allierede planter.

 

FØLGENDE INSEKTER

Igen, ikke alle insekter er dårlige nyheder for dine cannabisplanter. Nogle arter arbejder endda for at beskytte din plante mod egentlige forkæmpere. Du kan næsten se dem som levende pesticider, der øger sundheden i din have, i stedet for forgiftning af miljøet.

Mariehøner er et sådant eksempel. De er nemme at finde og vil sandsynligvis allerede leve i din have til en vis grad. Mariehøner har en appetit til mider, cochineal og små larver. Mariehøner vil bevæge sig rundt og tjene dine planter som en slags plante politi, der holder ”banditterne” væk.

Mider kan også introduceres til bekæmpelse af skadedyr. Ordet mide bærer ofte negative konnotationer, men ikke alle er skadelige. Phytoseiulus persimilis er en lille rødmide, der kan hjælpe dine cannabisplanter ved at spise på edderkoppemider, herunder deres larver og æg. Dette kan være en livredder til din afgrøde.

Parasitiske hvepse er et populært valg af gavnligt insekt, der naturligt byder på bladlus. De angriber også forskellige biller, fluer, edderkopper og bugs. Endoparasitiske hveps injicerer deres æg inden for deres bytte, som udvikler sig over tid, da byttet fortsætter med sine normale funktioner, mens ektoparasitiske hveps udvikler sig uden for deres bytte og lammer det øjeblikkeligt

 

FORDELIGE MIKROORGANISMER

Mikroorganismer er afgørende for sundheden i enhver have. Disse små livsformer ligger inden for jorden, hvor de er ansvarlige for en lang række biologiske processer. De hjælper med at nedbryde organisk stof til tilgængelige næringsstoffer til planter, og endda danner symbiotiske forhold med rødder for at hjælpe dem med at få næringsstoffer.

Ikke alle mikroorganismer er gavnlige, og nogle af dem lever endda på planter. Men fordelagtige mikroorganismer byder på disse onde og kan tjene som en forsvarslinje for dine planter i kampen, der finder sted under jordens overflade.

Predatoriske nematoder er et værdifuldt aktiv for cannabisgartnere. Disse små organismer patruljerer jorden, hvor de angriber næsten alle skadedyr derinde og forlader planter og gavnlige orme alene.

 

Ud over ovenstående, findes der et hav af kemiske produkter til samme formål. Her skal man bare snakke nøje med sin gro shop inden køb, så man sikre at man ikke skader planten frem for at hjælpe den af med skadedyr.

 

Her på siden kan du også læse mere om gødning til haven. Se med her!